Ex libris M. L. Boczara - Horodyńska, Zofia (1913-1944).; Boczar, Mieczysław (1906-1978). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1941)
Żaglówka płynąca po morzu, u góry mewa i napis: Ex libris, u dołu ryba i napis: M. L. Boczara.
Na odwrocie nazwa artystki i data.
Odbitka na bibułce.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.