Historia i Opatrzność : nauczanie społeczne prymasa Józefa kardynała Glempa w okresie przełomu lat osiemdziesiątych / Magdalena Saganiak. - Saganiak, Magdalena (1962- ).
Polska - przestrzeń społeczna i polityczna. Polska jako przestrzeń moralna. Polska jako przestrzeń wojny i pokoju. Polska jako przestrzeń historyczna. Polska jako przestrzeń święta.