Ex Libris Judr Rudolf Bermann Svarc. - Švarc, Václav (1886- ). (1909)
W ozdobnym kartuszu mężczyzna przy klawikordzie. U góry w ozdobnej ramce napis: Ex Libris, u dołu, w ramce: Judr Rudolf Bermann. Sygn. aut. u dołu kompoz. w ramce.