Ex Libris Valdo Pant / Richard Kaljo. - Kaljo, Richard (1914-1978) (1964)
Mężczyzna w kajaku podsuwajęcy mikrofon kobiecie siedzącej na skale, na której znajduje się napis: Ex Libris Valdo Pant. Sygnatura artysty RK w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.