[Afisz teatralny. Incipit] 13, 18, 19 i 20 kwietnia 1949 r. Srebrna szkatułka komedia w 3 aktach Johna Galsworthy'ego przekład Zdzisława Skowrońskiego. - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1949)
Afisz teatralny spektaklu, który miał miejsce w Teatrze Wielkim w Gdańsku. Reżyseria Leon Łuszczewski, kierownik literacki Maliwna Szczepkowska, dekoracje Roman Bubiec.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.