Wędkarze Napieralski. - Napieralski, Walter (1929-1978) (1961)
Przedstawia wędkarzy nad Motławą w Gdańsku, z widokiem na budynki Starego Miasta: bramę Żuraw, Kościół Mariacki i Ratusz Głównego Miasta.