Wędkarze - Napieralski, Walter (1929-1978). ([Gdańsk, 1961)
Przedstawia wędkarzy nad Motławą w Gdańsku, z widokiem na budynki Starego Miasta: bramę Żuraw, Kościół Mariacki i Ratusz Głównego Miasta.
Tyt. i sygn. aut. dopisane ołówkiem ręką aut. pod kompoz.: Wędkarze (linoryt) Napieralski. Miejsce wyd. i data wg działalności aut.