Biblioteka Kórnicka A. Gołębniak. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1970)
Na tle herbu Ogończyk otwarta księga, po lewej stronie fronton Pałacu Działyńskich w Poznaniu i napis: Biblioteka, po prawej fasada Pałacu w Kórniku i napis: Kórnicka.