Biblioteka Kórnicka - Gołębniak, Antoni (1917-1988).; Biblioteka Kórnicka ([S. l.], 1970)
Na tle herbu Ogończyk otwarta księga, po lewej stronie fronton Pałacu Działyńskich w Poznaniu i napis: Biblioteka, po prawej fasada Pałacu w Kórniku i napis: Kórnicka.
Pod kompoz. ołówkiem nazwisko aut., technika graf. i rok.
Odbitka na bibułce.