Exlibris Emil Eerme / Herbert Ott. - Ott, Herbert (1915-1987) (1963)
Szeroka dwupasmowa szosa z jadącymi nią samochadami, wijąca się między wzgórzami, napis: Exlibris Emil Eerme. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.