Einhornschleuse am Peterschen Hof ([S.l.], 1912)
Przedstawia śluzę Jednorożec, widok w kierunku płn.-zach., w głębi widoczny Bastion Jednorożec, 1912 r.
Tyt. i data: 14. 4. 12 oł. na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Śluzy -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie