Współpraca hospicjów ze szkołami : wolontariat / Piotr Krakowiak. - Krakowiak, Piotr (1965- ).
Zakres i treść: czym jest wolontariat hospicyjny?, wolontariusz, wolontariat i opieka paliatywno-hospicyjna - definicje, współpraca szkół, nauczycieli i uczniów z ośrodkiem paliatywno-hospicyjnym.