Dr. Paul Verachtert Ex Libris / LA. - Asperslag, Louis (1921- ). ([wydawca nieznany], 1952)
Inicjał VP na tle sowy, po bokach kwiaty: z jednej strony naparstnica, z drugiej goryczka wiosenna, o literę P owinięty jest wąż. Napis u dołu: Dr. Paul Verachtert Ex Libris. Sygnatura artysty - monogram LA i nr dzieła: 52 w obrębie kompozycji.