Dr. Paul Verachtert Ex Libris - Asperslag, Louis (1921- ).; Verachtert, Paul. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1952)
Inicjał VP na tle sowy, po bokach kwiaty: z jednej strony naparstnica, z drugiej goryczka wiosenna, o literę P owinięty jest wąż. Napis u dołu: Dr. Paul Verachtert Ex Libris. Sygnatura artysty - monogram LA i nr dzieła: 52 w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Belgia -- 20 w