Gdańsk : Kaplica Królewska herb Sobieskiego - Uklejewski, Janusz (1925-2011). (Gdynia, 1960)
Przedstawia fragment fasady Kaplicy Królewskiej, na którym widoczny jest kartusz z herbem Rzeczpospolitej z czasów Jana III Sobieskiego, około 1970 roku.
Autor i miejsce wydania według pieczątki na rewersie.
Tytuł ręką autora na rewersie.
Data według przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Kościoły -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Kaplica Królewska (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- fotografie