[Holownik "Ernst" w stoczni Schichau w Elblągu]. (1935)
Przedstawia holownik "Ernst" wybudowany w 1892 roku, zacumowany przy nabrzeżu w stoczni Schichau w Elblągu. Po wojnie holownik nosił nazwę "Centaur" i służył pod polską banderą.