[Afisz teatralny. Incipit:] W pewnym mieście (w odnom gorodie) : sztuka w 3 aktach (6 obrazach) Anatola Sofronowa w przekładzie J. Brodzkiego / Państwowy Teatr Wybrzeże. (Państwowy Teatr Wybrzeże, 1950)
Afisz informujący o premierze 15.07.1950 r. Reżyseria: Jerzy Walden.