Opowieści śródkowoeuropejskie / Lawrence Weschler ; przeł. Piotr Bikont, Maja Lavergne, Paweł Lesisz ; posł. opatrzył Piotr Bikont. - Weschler, Lawrence (1952- ). (Prószyński i S-ka, 2008)
Zbiór esejów opublikowanych w latach 1986-1998.