I. W. v. Archenholz - Grögory, Friedrich (1760-1788).; Graff, Anton (1736-1813). (Leipzig, 1775)
Przedstawia portret Johanna Wilhelma von Archenholza, urodzonego w Gdańsku pruskiego oficera, profesora historii i publicysty.
W polu kompozycji poniżej portretu podpis: I. W. v. Archenholz.
Poniżej kompozycji sygnatury autora pierwowzoru i autora oraz miejsce wydania: A. Graff del.; F. Grögory sculps. Lips.
Data powstania na podstawie biografii autora i portretowanego.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w