Ex - Libris Ryty Żyndzianki - Świerczyński, Wacław (1895-1987).; Żyndzianka, Ryta. ([S. l., 1930)
Przedstawia harcerkę z chorągwią w rękach, obok leżące książki. U góry napis: Ex - Libris, na dole: Ryty Żyndzianki. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Nazwisko aut. ołówkiem na odwrocie. Data wg działalności aut.