Domki przy Dworze Artusa - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia widok zburzonych kamienic przy Długim Targu obok Dworu Artusa w Gdańsku.
W rogu kompozycji tytuł, sygnatura autora St. Rolicz i data dzienna: 2.XI.1945. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce