Exlibris Hanvsi Rossmannówny 1941 : Nic Nie Pytaj Tylko Lej / M. Kulikowska. - Kulikowska, Maria (1895-1989) ([wydawca nieznany], 1941)
Dziewczynka trzymająca trójkątny latawiec z napisem: Nic Nie Pytaj Tylko Lej, na wstędze napis: Exlibris Hanvsi Rossmannówny 1941. Sygnatura artystki w obrębie kompozycji.