Am Danziger Hafen / Nach einem Original von B. Bielefeld. - Bielefeld, Bruno (1879-1973) (Verlag Der praktische Schulmann, 1933)
Plakat do czytanki szkolnej. W prawym dolnym rogu: Text dazu in "Schulmann Heft 8/1933. Na druku panorama Głównego Miasta od strony Motławy.