Am Danziger Hafen - Bielefeld, Bruno (1879-1973). (Stuttgart : Verlag Der praktische Schulmann, 1933)
Plakat do czytanki szkolnej. W prawym dolnym rogu: Text dazu in "Schulmann Heft 8/1933. Na druku panorama Głównego Miasta od strony Motławy.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- plakaty; Druki ulotne -- 1900-1945.