W Imieniu Kommissyi Rządzącey, Dyrektor zastępca Skarbu [Inc.:] Odbierając doniesienia z wielu Miast, a nayszczególniey od Deputacyi Celney Departamentu Warszawskiego, iż Rzeźnicy, pomimo tylokrotnego zabronienia Rządu Kraiowego, chcąc uchylić się od powinney opłaty [...] : Działo się w Warszawie dnia 26. Marca 1807, Roku / Breza ; J. Zembrzuski. - Breza, Stanisław (1754-1847) ([s.n.], 1807)
Druk ulotny - obwieszczenie o podatku dla rzeźników z 26 marca 1807.