Wyłanianie się Ducha Bożego z mroków tajemnicy w pismach Starego i Nowego Testamentu / Franciszek Mickiewicz. - Mickiewicz, Franciszek (1962- )
1. Przezwyciężanie antropomorficznego obrazu Boga. 2. Znaki działania Ducha Bożego w świecie. 3. Pierwsze próby określenia natury Ducha Bożego. 4. Objawienie Ducha jako Osoby w Nowym Testamencie.