[Portret Krystyny (1626-1689) królowej Szwecji] J. Falck. - Falck, Jeremiasz (ok. 1610-1677) (s.n., 1650)
Popiersie królowej Szwecji Krystyny (1626-1689) jako rzeźby greckiej bogini Ateny w zbroi i hełmie oraz z atrybutami mądrości - książkami i sową oraz męstwa - gałązkami oliwnymi. Poniżej tekst w języku łacińskim oraz dedykacja dla Michela de Blona, dyplomaty i miłośnika sztuki (de Blon sprowadził Falcka do Sztokholmu i przedstawił na dworze królewskim).