Maryjny wymiar duchowości chrześcijańskiej : kwestie metodologiczne / Marek Chmielewski. - Chmielewski, Marek (1959- ).
1. Pojęcie duchowości. 2. Duchowość Maryi. 3. Duchowość maryjna. 4. Pobożność maryjna. 5. Duchowość maryjna w pobożności chrześcijańskiej.