Ex Libris Dr. Agnieszki Ziarko / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1967)
Głowa dziewczyny z profilu z okręconym wokół szyi wężem z napisem: Ex Libris Dr. Agnieszki Ziarko. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.