Ex Libris Dr. Agnieszki Ziarko - Stańda, Jan (1912-1987).; Ziarko, Agnieszka ([Miejsce nieznane], 1967)
Głowa dziewczyny z profilu z okręconym wokół szyi wężem z napisem: Ex Libris Dr. Agnieszki Ziarko. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.