Narodziny wyspy - Dembski, Wiesław (1933-2017). ([Gdańsk], 1960)
Przedstawia kompozycję abstrakcyjną złożoną z punktów i linii, przedstawiającą wybuch.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1970-2000.