Ex Libris Historicis Dr. Hermann Wiese R. W. - Warnecke, Rudolf (1905-1994) (1984)
Przedstawia na tle ruin, czołgu i bomby, szkielet ubrany w zbroję, której na lewej ręce siedzi gołąbek z gałązką oliwną w dziobie. U góry napis: Ex Libris Historicis, u dołu: Dr. Hermann Wiese.