Julia Mierka Mękicka Ex Libris eg. - Grabowski, Edward (1904-1966) (1965)
Przedstawia mężczyznę malującego na skale postać żubra. Z lewej strony w 8 wierszach napis: Julia Mierka Mękicka Ex Libris. Sygn. aut. w obrębie kompoz.