Gdańska legenda / K. Górska. - Górska, Krystyna (1921-2012) (1971)
Przedstawia scenę historyczną przed Wielką Zbrojownią w Gdańsku. W centrum jeździec na białym koniu i kobieta, w otoczeniu licznych osób. Na pierwszym planie grupa muzyków.