[Targ Maślany w Gdańsku]. (Gdańsk, 1878)
Przedstawia Fontannę Wintera, w tle budynek Naddyrekcji Poczty Królewskiej oraz fragment budynku Gimnazjum Miejskiego na Targu Maślanym w Gdańsku, około 1878 roku.
Tytuł i data nadane przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Keywords: 1801-1900; Targowiska; Fontanny -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Szkoły (budynki); Poczta (budynki); Gdańsk (woj. pomorskie)