[Festungswall am Schlachthof mit Blick nach dem Englischen Damm. Alles eingeebnet aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia wały obronne przy rzeźni miejskiej, ujęcie od strony Bastionu Młyńskiego, w głębi widoczne budynki administracyjne rzeźni, 1913 r.