[Festungswall am Schlachthof mit Blick nach dem Englischen Damm. Alles eingeebnet - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia wały obronne przy rzeźni miejskiej, ujęcie od strony Bastionu Młyńskiego, w głębi widoczne budynki administracyjne rzeźni, 1913 r.
Aut. odb. data i miejsce wyd. wg inwentarza PAN BG, tyt. wg opisu na negatywie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie