Eine Deutsche Stadt - Hennig, Fritz Leopold (1895-1951).; Bodenstein und Miehlke (Gdańsk). ([Gdańsk] : Druck Bodenstein und Miehlke Danzig, 1920)
Przedstawia panoramę Gdańska z centralnie umieszczoną bryłą Kościoła Mariackiego.
U dołu kompozycji po prawej sygnatura autora i data: F. L. Hennig '20. Pod kompozycją napisy: Original-Steinzeichnung von F.L. Hennig, Druck Bodenstein und Miehlke Danzig. Poniżej centralnie tytuł.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce