[Afisz. Incipit] Zarządzenie. Na podstawie art. 72 rozporządzenia ... o przeprowadzeniu badań lekarskich w miejscowościach o znacznym nasielniu chorób wenerycznych ... ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o obowiązku badań wenerycznych z 30.03.1949 r.