I morze musi się cofnąć / Jerzy Ostrogórski. - Ostrogórski, Jerzy (1944-2020) ([nakładem własnym autora], 1973)
Przedstawia sylwetki ludzkie w abstrakcyjnym pejzażu z drzewem, otoczone przez geometryczne bryły.