I morze musi się cofnąć - Ostrogórski, Jerzy (1944-2020). ([Gdańsk] : [nakładem własnym autora], 1973)
Przedstawia sylwetki ludzkie w abstrakcyjnym pejzażu z drzewem, otoczone przez geometryczne bryły.
Pod kompozycją tytuł, technika, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy