Drażniąca koncepcja zmiany / Anna Markowska. - Markowska, Anna (1962- ).
Recenzja książki: Od rozkoszy historiozofii do "gry w nic" : polska krytyka artystyczna czasu odwilży / Piotr Juszkiewicz. Poznań 2006.