Życie kontemplacyjne i życie czynne - problem otwarty : (wprowadzenie do V Tygodnia Duchowości pod nazwą "Kontemplacja i działanie", zorganizowanego przez Katedrę Teologii Życia Wewnętrznego przy KUL w dniach 3-7 marca 1980) - Słomka, Walerian (1933- ). (1984)
V Tydzień Duchowości KUL, 3-7 marca 1980.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Kontemplacja; Działanie; Artykuł z pracy zbiorowej