Jaga Boryta w filmie "Przedwiośnie" wytw[órnia] "Gloria". - Edition "Victoria" PW. ([Kraków] : Edition "Victoria" PW, 1928)
Przedstawia portret Jagi Boryty, kadr z filmu "Przedwiośnie" z 1928 r.
Data wg daty produkcji filmu i działalności wyd.
Keywords: Nowakowska-Boryta, Jadwiga -- (1908-1995) -- karty pocztowe; Żeromski, Stefan -- (1864-1925). -- adaptacje filmowe i telewizyjne -- karty pocztowe; Aktorzy filmowi -- Polska -- 1900-1945 -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- 1900-1945.