[Afisz teatralny. Incipit] 1. Abonnement No. 20 : Donnerstag den 16. November 1815 zum Erstenmal: Hedwig, die Banditenbraut : Ein Drama in 3 Aufzügen von Theodor Körner. Hierauf folgt: Die verwandelten Zittern, oder: Die betrogene Alte : Ein komisch-pantomimisches Ballet in 1 Aufzuge vom Ballet-Meister Lauchery. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1815)
Afisz przedstawień "Hedwig, die Banditenbraut. Ein Drama in 3 Aufzügen" Theodora Körnera oraz "Die verwandelten Zittern, oder: Die betrogene Alte. Ein komisch-pantomimisches Ballet in 1 Aufzuge" Étienne Lauchery`ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
U góry afisza wizerunek orła pruskiego.
Keywords: Körner, Theodor -- (1791-1813). -- plakaty; Lauchery, Étienne -- (1732-1820). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne