O śmierci : z dziećmi tak jak z dorosłymi / Anna Dodziuk. - Dodziuk, Anna (1947- ).
Zakres i treść: aż gęsto od stereotypów, potrzebne jest inne podejście do żałoby, nie wiemy, jak się zachować, niedoceniana wartość płaczu, czasami dziecku rozpada się świat, śmierć jest zdarzeniem szczególnym, o tym, jak ważne jest wspominanie i pożegnanie, zamiast podsumowania: pomocne działanie.