O możliwosciach i ograniczeniach metody traseologicznej w badaniach masowych materiałów archeologicznych z kopalń krzemienia - Małecka-Kukawka, Jolanta (1955- ).; Werra, Dagmara (2011)
Kopalnia krzemienia Wierzbica "Zele".
Tyt. nagł.
Art. zawiera il.
Bibliogr. s. 160-163.
Streszcz. ang.
Keywords: Narzędzia z kamienia -- badania; Narzędzia z kamienia -- Polska -- Bębło; Narzędzia z kamienia -- Polska -- Sąspów; Narzędzia z kamienia -- Polska -- Wierzbica (powiat radomski).; Krzemień -- kopalnie i wydobycie -- Polska -- Bębło -- starożytność; Krzemień -- kopalnie i wydobycie -- Polska -- Sąspów -- starożytność; Krzemień -- kopalnie i wydobycie -- Polska -- Wierzbica (powiat radomski) -- starożytność