Jo. Adamvs Kvlmvs, Uratislaviensis Physicus Dantisc Med. et Phys. Prof. P. Acad. Imp. Natur. Cur. et Societ. Reg. Scient. Berolin. Sodalis. - Houbraken, Jacobus (1698-1782).; Wessel, Jacob (1710-1780).; Janssonius Van Waesberge Officina (Amsterdam : Janssonius Van Waesberge, 1743)
Przedstawia portret w popiersiu Johanna Adamusa Kulmusa.
U dołu w polu kompozycji tytuł - podpis: Jo. Adamvs Kvlmvs, Uratislaviensis Physicus Dantisc Med. et Phys. Prof. P. Acad. Imp. Natur. Cur. et Societ. Reg. Scient. Berolin. Sodalis.
U dołu pod kompozycją sygnatury autora, autora pierwowzoru i wydawcy, miejsce i data powstania: I. Wessel pinx. 1740 Dantz., Ianssonii a Waesberge Escc., J. Houbraken sculp. 1743. Amst.
Keywords: Grafika niderlandzka -- 1500-1800.; Grafika portretowa -- 18 w