Langgarter Tor Bastion Löwe Langgarter Stadtgraben-Brücke Giebelansicht vom Kleinbanhof. (1911)
Przedstawia widok Bramy Żuławskiej z mostem przez fosę oraz wschodnich umocnień miasta Bastionów Wół i Lew. Ujęcie od płd. wsch. od strony dworca kolejki wąskotorowej, 1911 r.