Ex Libris Jana Krawczyka : Ubi Rem Meam Invenio Ibi Vindico! / Jan Panteluk. - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992) (1961)
W podwójnej ramce, półka z książkami, wyżej otwarta książka, na jej kartach paragrafy, nad nią fragment krajobrazu z drzewami. Przez środek, ukosem napis: Ex Libris Jana Krawczyka, u dołu w obramowaniu dewiza: Ubi Rem Meam Invenio Ibi Vindico! Sygnatura artysty monogram IP w obrębie kompozycji.